Anna

Het verhaal van Anna

Na een lange weg vol tegenslagen kwam ik in september bij Care for Family terecht. Daar kwam ik een vrouw tegen die vlakbij  woont. Zij kwam spullen brengen van haar overleden man. Ik kwam spullen halen. Die vrouw was Marjan en toen ik haar later tegen kwam, vroeg ze mijn telefoonnummer en vertelde mij dat ze wakker had gelegen van de ontmoeting.

Ze zei: “Hoe is het mogelijk dat een gezin bij  mij om de hoek het financieel zo moeilijk heeft terwijl ik het zo goed heb. Ik zou willen delen en samen genieten!” Ik werd hier heel blij van. 

Ik had  namelijk ook wakker gelegen. Ik had wakker gelegen omdat ik me wild schaamde omdat ik een bekende was tegengekomen op een plek waar ik eigenlijk niet wilde zijn en zeker niet gezien wilde worden. 

Ik was heel erg verrast dat Marjan de volgende dag al belde. Ze vroeg of we zondag met de kinderen druiven wilde komen plukken in haar tuin om daarna samen te eten. Tijdens de lunch vertelde Marjan ons hoe fijn zij het vond dat wij er waren. Voor haar kwam het verloren weekend-ritueel van samen lunchen met haar man weer tot leven.

We genoten ervan om met elkaar te praten en te eten. 

Wij filosofeerden erover dat, wat hier gebeurt, voor anderen ook heel fijn zou kunnen zijn.  

Het is zo fijn als iemand vragen stelt, met je meedenkt en empathie toont, want dan voel dat je er mag zijn. Het maakt werkelijk het verschil!  

Deze ontmoeting heeft ons beider leven verrijkt door de dynamiek van wederkerigheid.

Deze ontmoeting heeft ertoe geleid dat wij dit initiatief hebben genomen in de hoop dat we andere mensen kunnen helpen elkaar te ontmoeten en een nieuwe dimensie aan het begrip “delen” kunnen toevoegen. 

Samen nieuwe dromen maken en samen werken om die dromen uit te laten komen, dát is Connect and Share!